צער בעלי חיים – חית מחמד שאבדה

שלום וברכה כבוד הרב
אבד להורים שלי הגרביל מחמד שלהם, הם חושדים שאולי הוא נכנס לשקית זבל ונזרק, או לשקית של הבגדים שתרמו
אבא אמר שהוא בדק כבר בשקית זבל ולא מצא, ואת השקית אי אפשר לקחת
אני צריך או ראוי לחפש בשקית זבל שוב?

תשובה:

שלום רב

אין צורך לחפש. ראשית אביך כבר חיפש שם, שנית, האיסור הוא לצער בעלי חיים אולם אתה לא עובר כל איסור בכך שאתה לא מחזר וטורח למנוע צער מבעל חי. מלבד זאת, אינני בטוח שיהיה לו צער בכך שהוא שם, יתכן שבהמשך הוא יטרף, אבל מוות לבעל חי אינו צער בעלי חיים. ראה עוד כאן בגדרים השונים של איסור צער בעלי חיים.