פרוזבול ברשת

איך מועיל פרוזבול באינטרנט הרי צריך עדים? רציתי לדעת איזה פוסק מתיר זאת כיון שאני מתעסק ם חילונים ואני רוצה להפנות אותם לאתרכם.תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

הפרוזבול דרך האתר מועיל כמו פרוזבול ע"י שליח, וכמו פרוזבול בכתב, ששולחים לבית הדין, בית הדין קורא את הפקסים ואת המיילים, ועושים עבורם פרוזבול.

יודגש, שבנוסף לכך, בית הדין יערוך פרוזבול מדין ‘זכין לאדם שלא בפניו’ לכל אלו שניסו לשלוח פרוזבול באמצעות דוא”ל או פקס ובגלל תקלה טכנית לא הגיע לידי בית הדין. וזאת משום שבעצם הניסיון יש גילוי דעת שהם מעוניינים בכך.

ראה עוד כאן וכאן וכאן וכאן