בקשת חומר להתרשמות שלא על מנת לקנות

אני מעוניינת לכתוב בנושאים מסוימים על מנת למכור את הטקסטים.
טקסטים להשראה יקלו עלי את העבודה. (לא להעתקה בשום אופן, רק כדי לראות מה מקובל בשוק.)
יש פורום באינטרנט בו מציעים דוגמאות להתרשמות למי שמבקש אותן בהודעה פרטית, על מנת למכור את הטקסטים, כמובן. האם מותר לי לבקש דוגמאות כדי להתרשם שלא לצורך קנייה? (הפורום הנו פורום פתוח ואני מניחה שהכותבות לוקחות בחשבון כי כל אחד יכול לבקש מהן דוגמאות.)

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הכותבות בפורום מתכוונות לשלוח דוגמאות כדי שתקני, יש בכך בעיה. יש לכתוב בבקשה שלעת עתה לא נראה לך שתקני ואת מבקשת לשם התעניינות בלבד.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רכח סעיף ד. העובדה שהכותבות יודעות שלא כל אחת קונה איננה היתר, משום בכל מכירה יש מתעניינים שלא קונים בסוף ואעפ"כ אסור, מאחר שבכל מתעניין יש אחוז מסוים שיקנה והוא מעורר תקוה ולבסוף מאכזב.