בחור שכר מיטה בדירה ורוצה לחזור בגלל התנהגות בעייתית של בחור בחדר אחר

שלום רב,
לאחרונה השכרתי המיטה שלי לבחור שנשאר לחופשת הקיץ.
היו לנו חוזה לשלושה שבועות ב-450 ש"ח. החוזה ברור מגרה את השימוש במיטה, של ​​מכונת הכביסה ומקלחת ושירותים כלולים בו באותו מחיר.
הייתי בצרפת בתקופה זו, כאשר אני מקבל שיחה מאותו בחור להודיע ​​לי שהוא לא רוצה להישאר שם, כי משהו הטריד אותו >> בחור אחר של הדירה (בחדר אחר) לפעמים יצא בתחתונים מחדרו ללכת לשירותים. דבר שלא ידעתי מקודם.
הוא רוצה שאני מחזיר לו את הכסף מימים האחרונים שלא דר.
תודה לרב שליט"א להאיר את עיניי על זה ולתת לי תשובה על פי הלכה.
כול טוב!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם זה כל הבעיה, אין בכך טענה לביטול העסקה ולבקש את הכסף בחזרה. בנוסף לכך, גם אם הייתה בעיה גדולה יותר, השוכר חייב להוכיח שהבעיה כבר הייתה קיימת לפני ששכר את המיטה, בכדי לחייב אותך להחזיר כסף.

מקורות:

גדר מום תלוי במנהג, עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ו. לא נראה שאנשים מבטלים עסקה בגלל טענה כזאת.

אין חזקה של 'כאן נמצא כאן היה' בשכירות. אבל בכל זאת, המשכיר מוחזק ועל השוכר להוכיח.