בורר במסננת מתכתית בכיור

בסד

ערב טוב
בכל ימות השבוע וכן בשבתות קודש יש לנו מין מסננת כזאת בכיור במטבח ובחדר אמבטיה עם חורים ממש קטנים לצורך כך ששאריות המזון שנשארות מהכלים לא יסתמו את הצינור . האם מותר ליטול ידיים ולשטוף כלים בכיורים עם מסננת כזאת ? זו מין רשת מתכת עגולה עם חורים מאוד קטנים שאוגרת את שאריות המזון.
2. האם מותר להוציא את שאריות המזון מן המסננת הזו ולזרוק לפח או שאסור אסור . אם זה אסור האם מותר להמשיך לשטוף ידיים בכיור כזה כשהרשת מלאה בשאריות מזון ולעיתים בחתיכות נייר טישו ?
שבת שלום ומבורכת ושנה טובה ומתוקה .

תשובה:

שלום רב

1. מותר לרחוץ ידים על המסננת למרות שהיא מפרידה בין המים לליכלוך ואין בכך איסור בורר, כיון שבורר הוא רק בהפרדה בין אוכל לפסולת ולא בהפרדה בין פסולת לפסולת [בין אוכל לאוכל גם אסור, כי מה שאני לא רוצה נחשב פסולת].

2. הפסולת בכיור היא מוקצה, אבל אם היא מפריעה ולא נעים כך לראות ורוצים לנקות, הדבר מותר, לפי שלא אסרו מוקצה במקרה כזה [ההיתר הזה נקרא גרף של רעי].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אחרי ששפכתי את האוכל עם המרק מותר לי לאסוף את הפסולת לכיוון המסננת ולהרים את המסננת כדי לזרוק את מה שמעליה לפח?
    האם מותר להרים את המסננת כדי לזרוק שאריות מהכיור לתוך החור שעליו היתה המסננת?
    אם איכשהו המסננת יצאה ממקומה, האם מותר להחזירה בכוונה כדי שאוכל לסנן את המרק מהשאריות? אם לא, האם יש מקרה שמותר להחזיר?
    תודה

  2. בכל השאלות האלו כאמור הנושא הוא רק מוקצה, ולכן ככל שהליכלוך מפריע ולא אסטטי מותר להרים ולזרוק, ואם זה לא מפריע אסור.