האם מותר להעלים מס, לקנות ללא חשבונית ומע"מ

1. האם על פי ההלכה מותר להעלים מס? כגון שלא אדווח על כל ההכנסות שלי?

2. האם מותר להציע למוכר שלא יתן חשבונית ובכך לא אשלם את המע"מ?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

1. גדולי הדור זצ"ל סברו שאסור להעלים מס.

2. למיטב ידיעתי, החוק לא מטיל על הלקוח את התפקיד לדרוש את החשבונית. החובה להוציא חשבונית ולשלם מע"מ היא על המוכר. אבל, אין בכך היתר להיות המציע והממריץ לעבור על החוק.

מקורות:

עיין שו"ת ציץ אליעזר חלק טז סי מט ושו"ת יחווה דעת ח"ה סי' סד וכן היה מורה הגרי"ש אלישיב.