מעשה שבת – מותר לשלוח גוי לרכוש נכס עבורי בחג?

אחרי מבוא השלום והברכה
1: עסק של גוי שפשט רגל נמכר במכירה פומבית ביום ראש השנה האם מותר ליהודים שרוצים לקנות העסק לשלוח עורך דין שלהם שהוא גוי גמור לנסות לקנותו בשבילם.
בברכה

תשובה:

שלום רב

אינני רואה כאן אפשרות להתיר. יש אופנים בהם התירו אמירה לגוי, אבל כאן לא יועיל לכאורה גם אמירה דרך רמז, אמירה בחול באופנים המועילים וכו', שכן מלבד איסור אמירה לגוי יש גם איסור הנאה ממעשה גוי שנעשה עבור ישראל, בדרך כלל האיסור הזה הוא רק בכדי שיעשו, כלומר אם גוי מביא דבר שקטף בשבת באיסור או הביא חוץ לתחום, ממתינים עד שיחלוף הזמן שיכול היה לעשות במוצאי שבת, אבל כאן, הרי הזמן היחיד בו יכול הדבר להעשות הוא בחג, ואם כן אין "בכדי שיעשו", ויש לאסור את ההנאה לעולם. וכפי שכתבו הפוסקים לגבי צפייה בסרט שהוסרט בשבת, של מאורע חד פעמי שאינו חוזר, שההנאה ממנו אסורה לעולם [אם הוסרט עבור היהודי].