שוכר שיוצא לפני סוף החוזר ומתווך את הדירה

שלום,
ראיתי דירה משוכר שרצה לצאת לפני תום החוזה שאמר לי שהדירה פורסמה בפייסבוק דרך מתווך. הסכמתי לעסקה.
לאחר שחתמתי עם בעל הנכס התברר שלא שמע על המתווך.
המתווך והשוכר שיוצא הם חברים.
האם יתכן שהם מנסים לעקוץ אותי בדמי תיווך לא הוגנים?
כבר נתתי מילה שאשלם אבל אני עם הירהורי חרטה…

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מתווך יכול לדרוש דמי תיווך גם ללא הסכמת בעל הדירה, אם המידע שקיבלת היה ממנו.

בסיפור שלך לא הבנתי מי פרסם את המודעה שראית, אם מתווך פרסם, אתה חייב לשלם לו תיווך. אם השוכר עצמו פרסם, אינך חייב לשלם לו (או לשלם חלקית בלבד) כיון שהוא יוצא מהדירה באמצע תקופת החוזה, הרי זה כאילו הוא המשכיר בעצמו ולא מגיע לו תיווך עד לסוף החוזה שלו.