תוספת דירות להשכרה אשר מכפילה את מס' הדיירים

שלום וברכה,

מה דעת ההלכה והחוק (באם החוק תואם את עמדת ההלכה) בעניין ריבוי דיורים בבניין?
מדובר בבניין עם כניסה פרטית לכל דירה, מלבד 4 דירות עליונות שיש להן כניסה וחדר מדרגות משלהן.
השכן בקומה העליונה בונה קומה נוספת על הגג (דיון בפני עצמו האם הגג בכלל שלו) למטרת השכרה, איננו יודעים האם מדובר ביחידה אחת להשכרה או 2 יחידות להשכרה (מלבד הדירה הקיימת, שגם אותה מתכוון להשכיר).
האם מחובתו ליידע את דיירי הכניסה לגבי מטרותיו ותוכניותיו?
למעשה, אם יוסיף 2 יח"ד מעל דירתו, וגם השכן שלצידו מתכנן לעשות זאת, אז מ 4 דירות זה יכפיל את עצמו ל – 8 דירות בכניסה קטנה.
מה עושים במקרה כזה? מה ניתן לדרוש, ואיך?
יש לציין שמדובר בבניין בן 30 שנה, ועד ללפני כמה שנים לא היתה בכלל מחשבה או אפשרות לבניה על הגג, בוודאי שלא בזמן קניית הדירה).

תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש טענת ריבוי דיורין כאשר מכפילים מכניסה של 4 דירות ל-8 דירות. אפשר לתבוע אותו לבית דין, או להגיע להסדר על פיצוי כספי.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 23 עמוד ד.