האם מותר לבקש הצעת מחיר במוסך שאין רצוני לתקן בו

שאלה:

ברצוני לשלם על נזק שהזקתי את הרכב של חברי, כיון שחברי הלך למוסך רחוק ואין לי את האפשרות לברר כמה עלה שם מחיר התיקון, על כן רצוני לברר במוסך קרוב לביתי הצעת מחיר כמה עולה לתקן נזק כזה. האם מותר לי לבקש הצעת מחיר כיון שאין רצוני לתקן במוסך זה?

תשובה:

אם יש צד שיגיע בעל הרכב לתקן אצל המוסך הקרוב מותר לך לבקש הצעת מחיר. אך אם לבעל הרכב יש אחריות במוסך הרחוק, או כל סיבה אחרת שברור שלא יבוא לתקן במוסך הקרוב לביתך אסור לך לבקש הצעת מחיר. אך תוכל לומר מראש שאינך מעוניין לתקן אלא לבקש הצעת מחיר גרידא.

מקורות:

בשו"ע סימן רכח ס"ד "כיצד הוא אונאת דברים, לא יאמר בכמה אתה רוצה ליתן חפץ זה, והוא אינו רוצה לקנותו". אך באופן שיש צד שישמע הניזק את הצעת המחיר ויבוא לתקן אצל המוסך הקרוב, ברור שאין זה אונאת דברים, כיון שבעל המוסך שמח לתת הצעת מחיר כשיש צד שיבואו אליו.