ריסוק רימונים בשמיטה / תולעים ברימונים

רימונים שנקטפו השבוע: א) האם מותר לסחוט אותם? ב) יש חלק מהרימונים שאולי עם נמלים. כמובן שנשתדל לבדוק אבל לפני סחיטה חוצים את הרימונים ל חצי האם מותר לסחוט כך בלי לפורר אותם?

תשובה:

שלום רב

כל פרי שרגילים לפעמים לרסקו, גם אם הוא נאכל לעיתים בלי ריסוק, ואף אם רוב השימוש בו הוא ללא ריסוק מותר לרסקו בשמיטה.

אם מדובר ברימונים הנמכרים בחנויות, בדרך כלל אין בהם חרקים, ולכן אם אין סיבה לחשוש שמא יש בהם חרקים ניתן להקל לנן אחר כך, אבל אם אלו רימונים הגדלים בחצרות הבתים, הם בחזקת נגועים מאוד וצריך בדיקה יסודית לפני השימוש. בכל מקרה הכי מהודר לבדוק קודם.

מקורות:

ראה סדר השביעית של הרב שפירא שכידוע היו מיוסדים דבריו על הוראות החזון איש. כך גם לגבי תפוחי עץ תפוחי אדמה גזר עגבניות וכדומה, למעט מלפפונים וכדומה שאין דרך לרסקם.