איסור שהייה – השארת אוכל בתנור פועל מערב שבת

שלום כבוד הרב,
האם בגלל מחסור מקום על הפלטה אני יכולה לשים לדוגמא את העוף של שבת שמבושל כל צורכו בתנור על שעון שבת בחום נמוך עד הסעודה?

בתודה מראש ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

התנור נחשב כירה שאינה גרופה וקטומה, לכן למנהג הספרדים: אם יש לעוף תועלת מריבוי הבישול, אסור להשאיר אותו שם כך אלא אם כן מדביקים דבק סלוטייפ על הכפתורים שלא יוכלו לשנות את חומם, אולם אם אין לו מכך תועלת והמטרה היא שמירה על החום בלבד – מותר. ולמנהג האשכנזים, די בכך שהעוף מבושל כמאכל בן דורסאי [חצי בישול] כדי שיהיה מותר להשאיר אותו בתנור מערב שבת.

מקורות:

שו"ע ורמ"א סי' רנג סעיף א.