רטיבות בקיר חיצוני של דירה מסוימת

שלום וברכה ויישר כח,
אנו כ-7 דיירים בבניין בן כ-16 שנה (שני דיירים בכל קומה ואחד בקומת קרקע) לדייר בקומה השנייה נכנסת רטיבות מגשם בקיר חדר השינה, השאלה היא האם יש הבחנה בין קיר חיצוני של דייר מסוים (בגובה הדירה) לבין קיר חיצוני של חדר מדרגות שמשותף לכולם, מבחינת השתתפות בעלות התיקון?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לא. אין הבדל. קירות חיצוניים הם רכוש משותף וועד הבית חייב לתקן כל בעיית נזילה שמקורה מחור או סדק בקיר משותף.

מקורות:

כן הוא לפי חוק המקרקעין סעיף 52. הקבלן מוכר ורושם בטאבו לפי הגדרות החוק ולכן החוק קובע אף בהלכה.