מצא שוברים של שופרסל עם שם רשום על המעטפה

שלום רב,
מצאתי שוברים של שופרסל בדרך לעבודה. ע"ג המעטפה רשום שם. ניסיתי לאתר את האיש ללא הצלחה. גם אנשים אחרים מלבדי ניסו לאתר את האיש ללא הצלחה. שאלנו מקומות עבודה סמוכים אם יש להם עובד כזה, ונעננו בשלילה. פניתי לשופרסל לשאול מה לעשות, אולי יש להם מידע על איש זה. ונענתי שזכיתי מההפקר ואני יכולה להשתמש בשוברים הנ"ל. הקשתי עליהם בשאלה נוספת וציינתי שיש שם על המעטפה. והוא ענה שיכול להיות מצב שזה העובד שקיבל ויכול להיות מצב שהעובד שקיבל סתם רשם שם של מישהו על המעטפה.
עבר כבר למעלה מחצי שנה.
מה עלי לשעות עם התלושים? האם מותר לי להשתמש בהם? או שעלי להמשיך לחפש את האיש?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינך חייב לחפש עוד את הבעלים. בעיקרון יש בעיה להשתמש בשוברים מצד שופרסל, אבל אם בקופה הראשית של הסניף אומרים לך שאתה רשאי להשתמש בהם, תרשום בפנקס שלך שמצאת כמות פלונית של שוברים בסכום פלוני והיה רשום שם פלוני ואתה רשאי להשתמש ולהחזיר לבעלים את סכום השוברים לכשיבוא אליהו הנביא.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רסז. לעניין שימוש בשוברים ללא הסכמה מצד שופרסל עיין בתשובה כאן.