להוריד גירסת ניסיון של תוכנה יותר מפעם אחת

שלום וברכה כבוד הרב,

האם מותר להשתמש בתוכנה שניתנת להורדה כ"גירסת ניסיון" למשך זמן מוגבל, אך האמת היא שאני מכיר את התוכנה הזאת, וכבר השתמשתי בגירסת ניסיון בעבר, אך יש באפשרותי להוריד שנית דרך אימייל אחר. מותר או גנבה?

תודה רבה ויום טוב בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אפשר.

בעלי הזכויות בתוכנה גם יודעים שיש הרבה שיש להם הרבה חשבונות וככל שהם לא מונעים אפשרות זו (לפי זיהוי IP או מס' מחשב), ניתן לראות בכך כהסכמה לנצל את הפירצה.