לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דייר בקומה עליונה דורש צביעת הגג כדי שלא יהיה חם בדירה

שלום,
אני גר בקומה העליונה, ומזה 25 שנים לא זופת וצובע הגג, החום נוראי, וביקשנו מוועד הבית לזפת ולטפל בגג.
טענתם, ששכן מקומה ראשונה השוכר דירה אינו מוכן לשלם בטענות שונות, וכן שבעלי הדירה לא מוכן לוותר לו על מחיר השכירות.
מה עלינו לעשות?
תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

השוכר מקומה א' צודק בכך שאינו רוצה לשלם. מי שאמור לשלם הוא המשכיר ולא השוכר. אם המשכיר לא מוכן לשלם ניתן לפנות לבית דין ולבקש לעקל את דמי השכירות והמשכיר מיד ירוץ לשלם.

לעצם העניין וועד הבית חייב לתקן את הזיפות כאשר יש נזילה. צביעה הוא חייב רק במקרה שהזפת היה צבוע בלבן מלכתחילה והצבע התקלף, או אם צביעת הגג אמורה לשמור על הזפת ואכן נהוג ברוב הבניינים לצבוע לשם כך. אבל, אם הגג לא היה צבוע מלכתחילה ואין הכרח לצבוע כדי לשמור על הזפת, וכל העניין בצביעה הוא כדי שלא יהיה לך חם בדירה, ההוצאה נופלת עליך.