שמור ונעבד בשביעית

שלום, אני שומרת שמיטה למהדרין. בעבודה ריבלתי לפני כשבוע במתנה יין רימונים עם סימון שזה בהיתר מכירה וקרם גוף עשוי מרימונים (חברה שמתמחה במוצרים על בסיס רימונים). מה עלי לעשות עם היין והקרם גוף?
תודה רבה
בברכה

תשובה:

שלום רב

לצורך הענין, כיון שאת לא רוצה לסמוך על היתר מכירה, נדון פירות אלו ככאלו שנעשתה בהם מלאכה באיסור בשביעית, ובענין זה נחלקו הדעות: יש סוברים שהם נאסרים באכילה, כך כתב הרמב"ן ביבמות קכב ב וכן דעת הראב"ד בהשגות על הרי"ף בסוכה דף מ ועוד, ויש סוברים שהם מותרים, כך כתב הרמב"ם בפאר הדור סי' טו. בחזון איש כתב שבעת הצורך ניתן לסמוך על הרמב"ם שהתיר. נראה שלענין הקרם ודאי שי לסמוך להקל להשתמש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    מדוע זה נחשב לשואלת "בעת הצורך", להתיר לה עפ"י החזון איש?
    החזון איש שכתב מה שכתב, דיבר כמדומני על מצב חרום של תחום האתרוגים המורכבים בזמנו (ילק"י שביעית ש"נ [כמדומני])

  2. אמת שרבים הבינו כך את החזון איש ולכן כלל לא ציינתי לדברים אלו שהזכרת… בס' משפטי ארץ של הרב רייכנברג הביא שלמעשה היה החזון איש מורה להקל גם שלא בשעת הדחק זו.