נכנסתי לדירה שכורה האם עלי לעשות חנוכת הבית ?

בס'ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
השבח לאל הטוב והמטיב,לפני מספר ימים נכנסתי לדירה חדשה. הדירה היא בשכירות ולא בבעלותי. התקנתי מזוזות חדשות ביום הכניסה לבית. שאלתי היא האם אני חייבת לעשות חנוכת הבית בדירה שכורה?
תודה רבה

תשובה:

מנהג רבים מהספרדים שאף בשכירות דירה עורכים סעודת חנוכת הבית, וכן ראוי לעשות, אולם מנהג העולם שאין עורכים.

ברכתנו ליישוב טוב!!

מקורות:

גאולי כהונה (מערכת ח אות ט) שו”ת מעשה ניסים (ח”א סי’ ער), ילקוט יוסף (שובע שמחות ח”א, חנוכת הבית סעיף ו).