לקנות מוצר במחיר זול שהוצג בטעות

שלום הרב,
עפ"י החוק בעלי חנות חייבים למכור מוצר עפ"י המדבקה שעליו אפילו שהיא טעות והמחיר האמיתי יקר יותר.
פעמים שמזהים מוצר כזה במדף, האם מותר לקחת אותו במתכוון על מנת לשלם פחות? למרות שזו טעות של החנות סו"ס זהו החוק.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לא ברור אם החוק חל על מקרה כזה שהלקוח מבין שיש טעות במחיר שעל המדבקה. כל שכן כאשר הוא רואה שבמוצרים דומים אחרים מופיע המחיר האמיתי.

ודאי שאסור לאיים על בעל החנות שילשינו עליו, או שיתבעו אותו בבית משפט, כדי שהוא יסכים להפסיד שקלים בודדים כדי שלא להסתכן בהפסד גדול פי כמה. גם אם לא מזכירים לו את החוק, הרי זה לא ראוי לנצל את פחדו של בעל החנות ולקנות ממנו את המוצר בפחות מהמחיר שהוא מעוניין. יש בכך אבק גזל וייתכן שאף עוברים באיסור 'לא תחמוד' שבעשרת הדברות.

מקורות:

לעניין מחיר שהוצג בטעות עיין כאן.