ברכה על שילוח הקן / מתי עושים שילוח הקן?

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
יש קן עם ביצי יונה על אדן החלון. ברור לי שיש לעשות שילוח הקן. שאלתי היא:
1) האם יש לברך לפני השילוח?
2) אם הביצה בוקעת מה יש לעשות?
3) האם מותר לעשות שילוח הקן לאחר השקיעה?
תודה רבה ומחילה על הטירחה

תשובה:

שלום רב

1. ניתן לעשות שילוח הקן ללא ברכה, כיון שהמקום לא הופקר קודם לכן, ובלאו הכי המנהג בזמנינו שלא לברך על מצוה זו מחמת חששות שונים, שמא הביצים כבר בשלב שאינן ראויות למאכל ועוד, ראה פתחי תשובה יו”ד סי’ רצב ס”ק ב.

2. שילוח הקן ניתן לעשות גם בגוזלים, לא רק בביצים, כל זמן שאינם יכולים לפרוח.

3. אדרבה, הזמן המתאים לשילוח הקן הוא רק בערב, במשך היום עד איזור השעה 18:00 הזכר הוא שדוגר ולא ניתן לקים את המצוה. לקראת ערב הם מתחלפים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הזמן הכי טוב לשילוח הקן זה בחצות הלילה, מאחר ותיקון רחל ותיקון לאה שהם בכייה על השכינה הק׳ והוא מזמן חצות הלילה ואילך,
    וברגע שמשלח את האם בחצות הלילה, שמשם מתחילים זמן החסדים, שהרי בשעה 18:00 מתגברים הדינים עד חצות, אבל מחצות ואילך כמ״ש דוד המלך עליו השלום ״חֲצֽוֹת־לַ֗יְלָה אָ֭קוּם לְהוֹד֣וֹת לָ֑ךְ עַ֗֝ל מִשְׁפְּטֵ֥י צִדְקֶֽךָ׃״ הם זמן החסדים, ואין לך זמן יותר גדול מזה המסוגל לפעול ביותר על צער השכינה, כמו צער היונה וכו׳ וכמו שחרב לה כביכול ביתה הוא הקן, כך חרב בית מקדש, ואין מקום לשכינה לשרות עד היום הזה חוץ משארית הכתל המערבי …..
    יהי רצון שניזכה לגאולה השלמה במהרה בימנו אמן.