שהחיינו על בגד חדש / רחיצה בשבת / ייחוד מוקצה לשימוש בשבת

שלום וברכה כבוד הרב :)
1. שכחתי לברך על החליפה החדשה שהחיינו, אני קונה בעזרת ה' חולצות לבנות היום, אני שמח מכך, אך אני מבין שלא מברכים שהחיינו על חולצות חדשות?
2. שולחן זה לא מוקצה, אכן? מותר להזיזו בשבת? ואם זה שולחן מאולתר שהיה בעברו תוף של כבל, יש בו מספר ברגים בולטים אך משמש אותי כשידה/שולחן קטן, גם מותר להזיזו בשבת?
3. מותר לקדש לבנה בשישי בלילה?
4. יש דרך להתקלח במים חמים בשבת?
5. יש על הדלת שלנו מגנט, האם בפתיחה וסגירה של הדלת אני עובר על איסור מוקצה?
6. אם כשאני עובר ליד נרות שבת הם זזים ב"בהלה", אך לא נכבים, יש בזה איזשהו איסור של מבעיר מחדש, או איסור כלשהו?
7. שבת שלום ותודה :)

תשובה:

שלום רב

1. אחרי שכבר לבשת אותה כמה פעמים אי אפשר לברך. על חולצות חדשות נהגו שלא לברך כיון שאינם בגד חשוב, אולם אם הם משמחות אותך במיוחד מחמת החידוש והראשוניות שבלבישתן אתה יכול לברך.

2. ברגע שייחדת אותו לשולחן הוא אינו מוקצה.

3. לא מברכים על חידוש הלבנה בליל שבת, תברך עם כל עם ישראל במוצאי שבת.

4. אין דרך להתקלח במים חמים בשבת, בודאי לא לאשכנזים, אין להשתמש כלל במים שבדוד שמש, על רחיצה בשבת ראה כאן. על השימוש בדוד שמש בשבת ראה כאן.

5. הוא טפל לדלת ואין בעיה כלל.

6. זה מעשה שנעשה ללא כוונה ואינו מעשה המוכרח שיקרה [פסיק רישא] כך שגם אם יש בכך הגברת בעירה וכדומה, אין בכך כלום.

7. גם לך שבת נעימה ומוצלחת בכל המובנים!