רפלקסולגיה בשבת

בני בן ה- 8 מרטיב בלילות, ואני כאימא עושה לו טיפול בכפות הרגליים ע"י רפלקסולוגיה.
האם מותר לעשות לו גם בשבת טיפול כזה עם קצת שמן?

תשובה:

שלום רב

מצד השמן אין מקום לחשש לכאורה, הבעיה יותר היא עצם עשיית פעולה רפואית בשבת כאשר לא מדובר בחולה [גזירת שחיקת סממנים] ובזה הכלל הוא כך: כל פעולה שיש לה באופן עקרוני גם טיפול על ידי תרופה כל שהיא, אסורה בשבת, אבל פיזיוטרפיה למשל שזו פעולה שאין לה תחליף תרופתי, מותרת בשבת, בפרט שיש תועלת ברצף שבה. אינני מכיר את דרכי הטיפול בבעיה שהזכרת, אבל בהתאם להנחייה הנ"ל תוכלי לקבל החלטה.

בהצלחה רבה ובשורות טובות!