פירות שביעית שיצאו לחו"ל

מישהו הוציא מארץ ישראל חרובין של הפקר לחו"ל מה הוא יכול לעשות האם יכול לאכלן או צריך לשרפן או להחזירן לארץ ישראל

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות, אום להלכה אין צורך לבערם, אלא אוכלים אותם בחו"ל.

מקורות:

הראב"ד בתורת כהנים פ' בהר כתב שיש לבערם מיד והפירות אסורים באכילה, אולם הרדב"ז פ"ה משביעית סעי' יח הוכיח שאין הלכה כדבריו, וכן פסק להקל החזון איש בסי' י ס"ק ו. כמובן שבהגיע זמן הביעור בארץ ישראל יש לבערם בכל מקום שהם, גם בחו"ל.