פדיון הבן לאחר הפלה

שלום. ילדתי בן זכר ואני בחורה שחזרה בתשובה. לפני החזרה בתשובה (לפני כ14 שנה) היתה לי הפלה עם כדורים בלי לחדור לגוף בשבוע השביעי להריון. ראיתי את מה שיצא זה היה גוש לבן אפור. אם היו איברים או לא איני יודעת ואני זוכרת שאמרו לי שהעובר קטן לגילו. בעלי מאוד רוצה לעשות פדיון עם ברכה. מה הדין?!

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת!

נראה שניתן לעשות פדיון הבן עם ברכה. כדי לברך על פדיון הבן צריך שההפלה תהיה עד 40 יום מקליטת ההריון, כך שאם ניקח בחשבון שההריון נקלט שבועיים אחרי הווסת האחרון, עדיין נשארנו עם הריון בשבוע חמישי, אני מניח שלא היה זה בסוף השבוע ממש אלא באמצעו, משהו כמו 35 יום אחרי הקליטה, ואם העובר עוד היה קטן לגילו, יש להקל מעט יותר, וניתן לברך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1