קראתי קריאת שמע בערבית בלי ברכותיה, לחזור?

שלום וברכה כבוד הרב

בתפילת ערבית היום מצאתי את הציבור קוראים קריאת שמע והצטרפתי אליהם (לא קראתי ברכות), אני יכול להשלימם אכן?
רק מה, אני לא זוכר עד היכן הגעתי בקריאת שמע, אולי הגעתי ל"גאל ישראל"
האם מותר לי בכל זאת לקרוא את כל קריאת שמע עם ברכותיה, או שאולי החלק שאולי קראתי יחשב ח"ו לבטלה?

תודה רבה על התשובות! :)

תשובה:

שלום רב

חיוב ברכות קריאת שמע להלכה הוא גם אם כבר קראת קריאת שמע, אולם נהגת בזה שלא כדין, אין היתר לומר קריאת שמע ללא ברכותיה, הטוב ביותר היה, אם לא ניתן להגיע לתפילת שמונה עשרה עם כולם ואין מנין אחר, להמתין, להתחיל שמונה עשרה עם כולם ואחר כך לומר קריאת שמע בברכותיה. דין זה אמור רק בערבית, בשחרית במקרה כזה עדיף להתפלל ביחידות. סדר הברכות אינו מעכב. מה שבירכת או אפילו רק ספק אם בירכת, כמובן לא ניתן לחזור שנית. כשאתה מברך את הברכות, כדאי לחזור ולקרוא עמהם קריאת שמע.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ס סעי' ב-ג.