השכמה לסליחות לאדם שיוצא מוקדם לעבודה

שלום רב!
ראשית – יישר כוח ורוב תודות על האתר הנפלא הזה, שבזכותו אני ורבים זוכים למענה הלכתי מהיר ומציל חיים ממש!

אני בעל תשובה בשלוש – ארבע השנים האחרונות.
אני ספרדי, לכן אני נוהג לקום לסליחות, אך אני עובד בערך מתשע בבוקר ועד בערך 7-8 בערב (ולפעמים אף יותר), כך שכאשר אני מגיע בסופו של יום הבייתה, נותר לי מעט זמן שאותו אני מחלק בין לימוד תורה, עזרה לאשתי בבית \ בטיפול בילדה, מקלחת וארוחת ערב.
בדר"כ אני משכים לתפילה המוקדמת שמתחילה ב5:40 בבוקר, כך שאם אני קם לסליחות בערך ב-04:00, נותרות לי רק כ-4 שעות שינה והדבר מקשה עלי מאוד, וזה מתבטא בעיקר בחוסר ריכוז ובעייפות בתפילת השחרית שאחרי הסליחות. כמו כן, גם אם אלך למנין סליחות של חצות, יוצא שאלך לישון רק בערך ב-2:00 ואז נותרו לי כשלוש וחצי שעות שינה בלבד.
ללכת לישון לפני 23:30 זה אפשרי אבל זה יבוא על חשבון הדברים שציינתי לעיל.
לכן, החלטתי ללכת פעמיים בשבוע לסליחות – לא בימים קבועים, אבל מקפיד על פעמיים בשבוע.
האם אני נוהג נכון הלכתית? כמו כן, גם אם התשובה היא כן, עדיין מציק לי מעט שכך אני נוהג, הייתי מצפה מעצמי ליותר מכך, בעיקר כיוון שבשנים שעברו הייתי הולך יותר ואולי כמעט כל יום (אומנם לא הייתה ילדה ושעות העבודה היו קלות יותר אז)

בברכה
תשובה:

שלום רב

ידוע שהגר"ע יוסף זצ"ל היה מורה לבני תורה לומר סליחות רק בימים שני וחמישי מהטעם האמור. אני בטוח שבמצבך גם יש להקל כך. אם תרצה להדר יותר, תוסיף 20 דק' לימוד בזמנך הפנוי אם תוכל במקום הסליחות, זה יהיה נפלא!

ניכר ממעשיך וכתיבתך שאתה אהוב ורצוי לפני הקב"ה!

שנה טובה!