ביקור בגינה שלא שומרים בה על דיני השמיטה

השאלה:
ביקור בשנת השמיטה בפארק (הכניסה בתשלום) שמתייחד בצמחיה מגוונת ויפה, ועל זה התשלום.

הפארק כנראה בבעלות חילונית וכנראה אין הכשר של רב שהטיפול בצמחים בשמיטה נעשה על פי ההלכה,

האם מותר ללכת לפארק זה בשמיטה ?

תשובה:

שלום רב

אין איסור ללכת, הפארק מן הסתם פעיל ללא כל קשר למבקר זה או אחר, בודאי גם לא מדובר במשהו פרטי אלא במקום המתוקצב על ידי הרשויות וקיומו לא תלוי בתשלום שלך, כך שאין כאן איסור של מסייע לדבר עבירה. כמובן שהנפש היפה לא מסוגלת ליהנות ממעשה שמנוגד לרצון אבינו שבשמים….

בהצלחה ויום נעים