בורר בשבת בקפה אספרסו

בס״ד, ישנה כוס מיוחדת שבתחתית הכוס יש חורים ובתוך הכוס מניחים שקית מעיין סינון , שמים קפה בוץ ויוצקים על זה מים וזה מסנן והקפה יוצא לכוס שמניחים מלמטה. האם בשבת מותר להשתמש בכוס זאת ( או שזה מלאכת מרקד- בורר) ?

תשובה:

שלום רב

נראה שאין בכך בעיה של בורר.

מקורות:

כיון שהמים הנכנסים למסננת נקיים, ומיד יוצאים משם נקיים ולא משתהים משך זמן בתוך הקפה, דומה הדבר למובא בשו"ע בסי' שיט סעיף ט לגבי משמרת שיש בה שמרי יין, שכיון שמכניסים לתוכה מים נקיים ויוצא משם מיד כעין יין, אין חשש למרות שהם מסתננים מהשמרים.