התחייב למקסם רווחים ולא פעל כפי הנדרש וגרם להפסדים (2)

בס"ד
מה דינו של נאמן שהיה צריך למקסם סכום כסף שניתן לו (להפקיד בעסקאות משתלמות, בפקדונות וכו') אלא שהוא התרשל, היה אדיש, ובמקום להיות עירני הוא העדיף לנמנם….
הכסף אפילו לא נשאר בסכומו הראשוני. הכסף שניתן לו להשבחה, הפסיד סכומים ניכרים מאוד.
האם העמדת מומחה (רואה חשבון) שיוכיח שהנאמן התרשל יש בזה כדי אסמכתא לתובעו לקבל פיצויים?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

דברי הרו"ח יכולים להועיל לצורך הוכחת התביעה, אבל אין בהם משום הוכחה חד משמעית בכדי לחייב. עיין עוד כאן.