מאיזה בצק מפרישים חלה?

שלום רב,
1. האם כל בצק לעוגות ועוגיות חייב בהפרשת חלה? האם חייב להיות בצק או גם בלילה חייבת?
2. בצק להפרשת חלה חייב בנוזלים. האם מרגרינה/מחמאה נחשבת כשמן?
3. האם חייב להיות שמרים בבצק?

תשובה:

שלום רב

כל בצק חייב בהפרשת חלה, גם אם אין בו נוזלים או שמרים.ובלבד שיהיו בו שיעור חלה, שהוא 1.600 ק"ג קמח להפרשה בברכה, ו1.200 ק"ג להפרשה בלי ברכה. גם בלילה רכה חייבת בחלה, אבל כיון שבעוגות כאלו כמות הקמח מועטה בדרך כלל, לא מצוי שיהיה בה את השיעור הראוי.