אופן אמירת ברכת כהנים

כבוד הרב שלום
אבא שלי כהן, בעת נשיאת כפיים בברכת הכוהנים יש הנוהגים לפנות לצד דרום, מערב וצפון אבל אבא שלי נוהג לפנות לצד צפון, מערב ודרום כפי שסבא שלי היה נוהג
שאלתי היא האם אבא שלי נוהג כהלכה או שיש דעה אחרת ואם כן אז מהי?

תשובה:

שלום רב

למיטב ידיעתי צריך קודם לדרום שהוא הימין של הציבור ואחר כך לצפון ולא להיפך, כך כתב בבאר עשק סי' קו. אגב המושגים צפון ודרום אמורים לגבי המקומות שאכן כך הוא כיוון עמידתם בבית הכנסת, והכל לפי הענין כמובן.