האם מותר להשתמש בספוגיות למניעת הריון?

שלום.
אישתי קנת ספוגיות למניעת הריון בבית מרקחת מכיוון שפתיליות גלוואן אזל ואמרו לה שזה אותו דבר . שאלתי האם מותר להשתמש בספוגיות? אשמח לקבל תשובה לשאלה בהקדם. תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל, היו לנו מעט שיפורים באתר, וזה מחק את התשובה שהיית אמור לקבל….

לעצם השאלה, זה ממש לא אותו דבר. השימוש בספוגית שזה בעצם מונע מהזרע להגיע למקום, בעייתי מאד.

מקורות:

בכל אמצעי המניעה שישנם היום, הספוגית היא בעצם הדבר היחיד שהיה קיים גם לפני דורות. בתוס' ביבמות יב,ב כתבו בשם רבינו תם על נתינת מוך קודם תשמיש למניעת היריון "שאין זה דרך תשמיש בכך והרי הוא כמטיל זרע על העצים ועל האבנים כשמטיל על המוך". וראה עוד בשו"ת רע"א קמא סי' עא, ושו"ת חת"ס (יו"ד סי' קעב) שסיכם את הסוגיא: "אמנם לפי ענין השאלה מבואר שהמוך יהיה באותו מקום בשעת תשמיש ממש ולא מצאתי מי שהתיר זה כלל ע"כ לא מצאתי מקום לפלפל בזה. אמנם יש להתירו ראה עוד בפתחי תשובה אבה"ע סי' כג, שו"ת אחיעזר ח"א סי' כג, אגר"מ ח"א אבה"ע סי' סג ענף ד'. ומ"מ ברור שאם אין צורך גדול אין כל סיבה להקל.