שמיעת קידוש בשבת ממי שאינו מקבל את כל הוראות חז"ל

האם מותר לצאת ידי חובת מצוות קידוש על היין בערב שבת מיהודי ששומר שבת, מתפלל שלוש תפילות ביום, שומר כשרות, אך חולק על הרבה מדברי חכמים, לא מקבל את הפסיקה שלגברים אסור לשמוע אשה שרה (קול אשה ערווה), לא בודק תולעים בעלים ירוקים אותם רוכש מגידול רגיל (אומנם שוטף ומשרה בחומץ), מסתפק בכשרות רבנות אפילו בבשר בקר, אינו נוטל ידיים עם נטלה אלא שוטף תחת זרם מים (ומברך על נטילת ידיים),לא מקבל את הפסיקה שיש לרחוץ כלים רק עם סקוטש כשר ללא חשש סחיטה (בשבת), לא מקפיד על שימוש בכלי שני ומערה מים היישר מהמיחם לכלי ובו עלי נענע וכד' ואף כועס עלי כאשר אני מקפיד על כל מה שציינתי לעיל בטענה שאני קיצוני, ושאלה הם תוספות מאוחרות שלא היו נהוגות בימי ילדותו (הוא כבן 70, נולד וגדל בבית דתי, "חזר לשורשים" לפני כשלושים שנה)?

האם התשובה לעיל משתנה כאשר האדם הוא חמי (אביה של אשתי), שהרי אני מחוייב בכבודו.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לשמוע קידוש מאדם זה, הוא בסך הכל עם הארץ אבל לא כופר או מומר חלילה, אני לא שומע ממך שהוא כופר בדברי חז"ל באופן כללי, הוא מניח תפילין כהוראת חז"ל, לא מטלטל מוקצה בשבת וכו', אלא שיש דברים שנראים לו כחידושים שאינם מעיקר הדין, כך שלמרות שהוא ודאי טועה בכך, אין דינו כמומר שאינו יכול להוציא אחרים ידי חובתם. כמו כן, גם אדם שמחלל שבת! אם הוא עושה זאת בצינעה בלבד ולא בפרהסיא, ניתן לשמוע ממנו קידוש, ראה בענין זה הרבה תשובות באתר. למשל כאן.