סכך הממהר להתייבש כשהסוכה רק ליום אחד

בסימן תרכ"ט סעיף י"ב, אומר הרמ"א: וכל מה שדרכו ליבש בתוך שבעה, מיד דיינינן ליה כאילו הוא יבש והוי אויר ופוסל בג' אפי' מן הצד. עכ"ל.
ואם דרכו ליבש תוך שבעה, אבל המסכך כוונתו לסוכה רק ליום. ותוך יום לא ייבש הסכך הזה, אם כן במשך קיום סוכה זו ישאר הסכך ולא יפול, האם כשר הוא, או שסכך גם בסוכה ליום אחד חייב להיות כזה שיתקיים ז' ימים?
תודה

תשובה:

שלום רב

אחד הדינים הבסיסייים בסוכה הוא שתהיה סוכה הראויה לשבעה, ולכן סוכה רעועה ביותר שלא תעמוד שבעה ימים פסולה, וכך גם לגבי נדון זה.

בהצלחה