מילוי הצהרה לחברת אשראי בקשר לגניבה

שלום וברכה כבוד הרב

בקשר לטיפול בהחזרת הכסף שגנבו ממני בע"ה, דרך חברת האשראי
יש בדף ששלחו לי שאלה שאני לא יודע בוודאות איך לענות עליה מכיוון שאני לא זוכר.
2.בהתייחס לשימושים בכרטיס לאחר האובדן/גניבה אני מצהיר כדלקמן:
"ב. מסרתי את הכרטיס לשימושו של אחר, שפרטיו הינם: שם, טלפון כתובת או לא מסרתי את הכרטיס לשימושו של אחר ולא נתתי הסכמתי לשימוש בכרטיס לצורך הזמנות טלפוניות/בדואר ו/או אחרות.

אני לא זוכר אם נתתי לו את הכרטיס אשראי בטענה שזה בשביל העסק שלנו, אני כבר לא זוכר. יכול להיות בהחלט שלא, ויכול להיות שכן, מוכר לי משהו כזה אבל ממש זכרון קלוש בעניין אז אולי לא ואולי כן.

מה לעשות, להצהיר רק שלא מסרתי את הכרטיס לשימושו של אחר ולא נתתי את הסכמתי לשימוש בכרטיס לצורך הזמנות וכו'…? או אולי לכתוב בצד שאני לא זוכר.

תודה רבה כבוד הרב ויום טוב בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב להשיב במדוייק ואסור להכשל בשקר בשום אופן. שקר בענייני ממון לכל הדעות הוא איסור דאורייתא. בפרט שבמקרה כזה זה עלול להגיע גם לידי גזל, אם לפי התנאים שלהם לא מגיע לך החזר וכד', לכן עליך להשיב במדוייק. מה שאתה זוכר השב במדוייקף מה שלא תכתוב שאינך זוכר, אבל ברור לך שלא ננת לו רשות להשתמש בכרטיס לצרכיו הפרטיים. אלא אם כן השאלה היא האם נתת לו להשתמש לצרכיו בכרטיס. כאן אתה יכול להשיב בודאות: לא.