ממתי אפשר לומר ברכות השחר

שלום אדם שקם באמצע הלילה ב3 בבוקר לדוגמא האם חייב לקרוא ברכות השחר הגם שדעתו אולי לחזור לשון עוד חצי שעה וכן האם מותר לו לאכול פרות במהלך הלילה וממתי אסור לאכול פרות האם עד עמוד השחר מותר לו לאכול פרות.

תשובה:

שבוע טוב,

א. אדם שקם בלילה ובכוונתו להמשיך לישון אינו אומר ברכות השחר אלא רק כשהוא קם בבוקר. אולם אם הוא רוצה הוא יכול לברכת ברכת אלהי נשמה והמעביר שינה ללא חתימה. ראה מגן אברהם סי' ו' ס"ק ח'.

ב. עד עלות השחר אדם יכול לאכול לפני שהתפלל שחרית.