אכילת עור אדם

שלום לרבנים שליטא

אחי הקטן ערבב סיר ונפלנ לו חתיכת עור רופף לתוך התבשיל. היה שם פי שישים . האם מותר לאכילה?

שבת שלום ותודה רבה

תשובה:

שלום רב

הואיל ולא ניתן למצוא את העור הכל מותר באכילה ללא חשש.

מקורות:

תשובתנו היתה למנהג להחמיר באכילת עור שהוא דבר האסור, אבל האמת שעל אכילת רקמות מבשר אדם חי נחלקו הראשונים אם הדבר אסור או מותר [בימי קדם היה נהוג שאכילת ערלת המילה היא סגולה לאשה ללידת זכרים, וראה רשב"ש סי' תקיח] ולהלכה פסק הבן איש חי שנה ב פ' אמור לאסור זאת מכל וכל, ושם התריע שיש להמנע מאכילת עור יבש זה שאדם תולש משפתיו. הרחבה רבה בענין הסגולה הנ"ל ראה בס' דברי בניהו ח"ז סי' כד. אולם, בכף החיים סי' עט סעי' יא האריך בראיות מדברי ה רשב"א ועוד ראשונים שגם לסוברים שבשר אדם אסור גם בעודו בחיים חיותו, לענין העור לבד שאין איסורו אלא מדרבנן לא החמירו אלא לאחר מותו כמו בשערו, אלא שצידד להחמיר כדי שלא יתרגל לתלוש עור זה גם בשבת [וזה כבר ענין אחר]. וראה ילקוט יוסף סי' עט שהקיל בזה לדינא. ומכל מקום ודאי ראוי לחוש לדברי הבן איש חי ולפלוט.