שטר הלוואה מהורים לבן

ב"ה שלום לרבנים היקרים שליט"א
הבן רוצה לרכוש דירה אין לו הון עצמי ההורים עוזרים להם איך מבצעים שטר הלוואה ע"י עידים להחזר הלואה או אפשר לעשות ע"י עורך דין שמבצע את המכירה והקניה וגם ההלואה של ההורים תכלל בחוזה לרכישת הדירה בברכה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין צורך להחתים עדים, ניתן להחתים את הלווה על נוסח שהוא מודה שלווה סכום פלוני בתאריך אלמוני ומועד פירעון. ככל שמעוניינים בשעבוד על הדירה יש לרשום אצל רשם המשכונות.

ניתן לכלול את ההלוואה בתוך החוזה. אבל יש להיזהר שאם יש תוספת ריבית חייבים לציין שהריבית היא בכפוף להיתר עיסקא נוסח 'ברית פינחס' (לדוגמא).

מקורות:

דעת הגר"מ שפרן שליט"א שאין תוקף לשעבוד שאינו רשום ברשות המוסמכת, בדומה לתקנה המופיעה בשו"ע חו"מ סי' סא סעיף א.