תרופות בשבת ובחג

האם חיבים ליטול תרופות לסוכרת בשבת קדש אם זה רק גורם שהסוכר עולה מעט נזק והרגשה מגיעים רק לאחר זמן ארוך (שבוע שבועיים ללא נטילת תרופות האם יש בזה משום פיקוח נפש שדוחה שבת או שאפשר לוותר על זה בשבת וביו"ט לא בחול המועד

תשובה:

שלום רב

שאלה זו יש להפנות לרופא לא די בפנייה לרב… באופן כללי יתכן שאין בעיה להמנע יום אחד מפעם לפעם מנטילת התרופה, אולם אין כל סיבה לעשות את זה! כדי ליטול תרופה בשבת לא צריך מצב של פיקוח נפש! האיסור של חשש שחיקת סממנים נאמר רק לגבי מי שיש לו מיחוש כמו כאב ראש סטנדרטי, אבל חולה הזקוק לתרופה או אדם שנוטל תרופה קבועה, כלל לא נאמר לגביהם איסור זה, והוא היתר גמור. לכן ממש לא כדאי לזלזל בתרופות ויש לקחת לפי הוראות הרופא.

בהצלחה ורפואה שלימה!