מתי מסתיימת שנת השמיטה

ממתי אפשר לשתול השנה תאריך לועזי בבקשה או עיברי

תשובה:

שלום רב,

עם סיום שנת השמיטה מותר לעבוד באדמה לפני כן אסור. סיום שנת השמיטה הוא בראש השנה תשע"ו. אולם מאחר שבחג כמובן אסור לעבוד. לכן אתה יכול להתחיל לעבוד האדמה החל מיום ג' תשרי תשע"ו (16.9.15).

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קדושת שביעית נוהגת בפרי האילן שחנט בשנת השמיטה גם אם הוא ממשיך לגדול בעץ בשנת השמיטה, במהלך החורף הקרוב כל הפירות שגדלים ברשות יהודים בארץ ישראל יהיו קדושים בקדושת שביעית, ודינם הפקר ומותר לקטוף ולאכול בקדושת שביעית.

  2. אינני יודע, כדי לשאול אצל ועדי הכשרות המפקחים על החנות. בכל מקרה, גם בשנים הבאות לא כדאי לקנות ירקות בחנויות ללא השגחה מספקת, כי אז צריך לעשות בבית הפרשת תרומות ומעשרות. בפירות בכלל יש בעיה חמורה של ערלה [השנה יש גם בעיה של שביעית].