אם בעל דין המבקש מבית משפט לבטל פסק בית דין חייב בהוצאות הצד השני

כבוד הרבנים שליט"א
אדם שהפסיד בדין תורה וערער לבית המשפט ורוצה עכשיו לחזור בו מהערעור האם הוא חייב לשלם לזוכה את ההוצאות שנגרמו לו בעקבות הערעור?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המבקש לבטל את פסק הדין הוא הנתבע, ודאי שהתובע זכאי להוצאות. אם המבקש לבטל הוא התובע והנתבע חשש שלאחר הביטול הוא ייתבע בבית משפט, ייתכן שתלוי במחלוקת הפוסקים אם הנתבע זכאי להוצאות.

מקורות:

כאשר הנתבע מבקש לבטל, הרי ברור שהוא לא רוצה לקיים את פסק הדין, וההוצאות של התובע לאשר את פסק הדין, הן הוצאות לכפות על הנתבע לקיים פסק בית דין ומבואר בשו"ע חו"מ סי' יד סעיף ה.

לעניין הוצאות נתבע להינצל מתביעה בערכאות עיין בתשובה כאן. במקרה זה מסתבר יותר לפטור, כיון שהליך ביטול פסק הדין הוא רק כהכנה לתביעה עתידית.