תביעת קווי נייעס בביהמ"ש לתביעות קטנות

שלום לרב

לאחרונה ישנה תופעה של "קווי נייעס" שאלו קווי תוכן וחדשות שמתקשרים לפלאפונים ללא הרף (בעיקר לטלפונים הכשרים, ומדובר לפעמים על 6-7 הודעות טלפוניות ליום), והם לא נותנים אפשרות להסיר מרשימת התפוצה וגם אלו שנותנים זה לא מסיר בפועל, [המטרה שלהם היא שאנשים יחזרו אליהם והם מרויחים כסף מהשיחות שנכנסות לקווי התוכן, והם מתקשרים הרבה פעמים וכל פעם ממספר אחר כי המספרים נחסמים בזה אחר זה ע"י ועדת הרבנים לענייני תקשורת], ע"פ סעיף 30 א' לחוק התקשורת, ניתן לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק, בסכום של עד 1,000 ₪ לכל דבר פרסומת שקיבל הנמען ללא הסכמתו [כלומר על 30 שיחות ניתן לתבוע 30.000 ש"ח].
והשאלה האם ניתן לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות א. כדי לקבל פיצויים על ההטרדות ב. כי זו הדרך הטובה ביותר להלחם בתופעה פסולה זו.
אודה אם הרב העונה יציין מספר טלפון כדי שאוכל ליצור קשר בעניין.
תודה רבה ויש"כ,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש להקדים ולתבוע בבית דין. אם יסרבו להופיע, ניתן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק בבית משפט.

מקורות:

עיין בתשובה ובתגובות כאן.