שימוש בקוד המופיע על ספר מספרייה כאילו קנה את הספר

הוצאתי ספר רפואה מספריה לא יהודית, ויש שמה על הספר code שמיועד בשביל להכניס לאתר פעם אחד שיופיע לך עוד ספרים בחינם, אשר על כן הספריה שמה עליו מדבקה להסתיר הcode שלא ישתמשו בו, אע"פ שהם גם לא משתמשים עם זה, ועכשיו המדבקה ירדה, האם על פי הלכה אני יכול להשתמש עם הcode הזה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור להשתמש בקוד אשר מיועד רק למי שרכש את הספר.

מקורות:

עיין רמ"א חו"מ סי' שמח סעיף ב ובש"ך שם. ועיין עלון המשפט גליון 44 עמוד 2 דין 2.