ניקוז המים מהמזגן לגינה פרטית של השכן

אני גר בבנין קומות משותף. בקומת קרקע ישנה דירת גן שגינתה מקיפה את כל שטח הבנין.
לי יש מזגן ואין לי להיכן להוריד את צינור המזגן אלא לשטח הגינה (מכיון שכל מקום שיירד הצינור, זה יגיע לחצר הפרטית).
האם אני יכול לדרוש מהשכן ששגר בדירת הגן להוריד את צינור המזגן לגינתו מכיון שלכאורה זה הרגילות וע"ד זה אדם קונה חצר פרטית בבנין משותף.
או שיש לו זכות לעכב עלי דסו"ס זה חצירו הפרטית.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם יש הפרעה לשימוש השכן בגן, הוא יכול לעכב עליך.

אפשר לנקז את המים לניקוז הביוב של הדירה ואין צורך כלל לנקז את המים החוצה. כמדומני שכל מתקין מזגנים נורמלי מנקז את המים לביוב של הדירה ורק העצלנים מנזקים החוצה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קנג סעיף ו.