מרפסת מעל גינה פרטית, החתמה על תכנית במרמה

שלום רב,
שכן שלי ביקש ממני חתימה להרחבת מגורים וטען בפניי שהוא בונה ממ״ד.
אנו ביחסי שכנות טובה ולכן חתמנו לו.
( יש לציין כי במידה ולא היינו חותמים לו לא היו מאשרים לו את הבניה מאחר וביצע חריגה לכיוון הגינה הפרטית שלנו).
כשהתחיל לבנות שמנו לב כי מעל הממ״ד בונה מרפסת שמשקיפה על הגינה ועל הבית ואפילו רואים את חדרי השינה ויציאה מהשירותים וכו׳… הוא תיכנן הכול מהתחלה והסתיר מאיתנו את האמת פשוט גנבת דעת.
אנו בתור אנשים שומרי תורה ומצוות, קראנו לשכן לשיחה והסברנו לו שזה פוגע בפרטיות שלנו ואפילו הראנו לו מספר הרמב״ם שזה אסור ״הזק ראיה״. ולכן ביקשנו שיבנה קיר או שישים בד, יוטה מסביב לסורגים של המרפסת.
הוא נלחץ וטען שאי אפשר לשנות תוכניות וכו׳..
הוא אמר כי בסוף שנת שמיטה ישתול עצים אך בעיניי זה לא מספיק, מה עושים במקרה כזה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עליך לתבוע אותו לבית דין. אם השכן אכן יודה שהסתיר ממך את העובדה שהוא מתכנן גם מרפסת, או שבית דין ישתכנע שכך היו פני הדברים, מסתבר שאכן תוכל לחייב אותו לבנות קיר מסביב למרפסת.

מקורות:

עיין בשו"ע חו"מ סי' קנד סעיף כד וסי' קנט סעיף ב. כל שכן במקרה זה שבעל הגינה היה יכול לעכב על כל הבנייה.