מחיקת שם ה' במחשב

שלום לכבוד הרב שליט"א.
אדם שהעתיק פסוק עם השם המפורש מהאינטרנט דרך העכבר של המחשב לתוך Microsoft Word ולקח את השם המפורש מהפסוק האם דרך זה נקרא מחיקה את שם המפורש
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

שאלתך קשורה לעצם סגירת המסך של האינטרנט ושל קובץ הוורד, ולהלכה אם הקובץ סגור ואתה רק מעתיק אותו אין כל חשש, ואם הוא פתוח, יש שהחמירו אך המנהג בזה להקל ויש על מי לסמוך.

מקורות:

ראה כאן. וע"ע ספר גנזי הקודש פרק ד סעיף כב ובמילואים שם סי' ז. וראה שם בהערה לט שיש שהתירו לכבות את המחשב כאשר שם ה' כתוב על המסך, הואיל והוא עדיין שמור בזכרון המחשב, ויש שהתירו רק להזיזו ממקום למקום. והמיקל בכל זה יש לו על מי לסמוך.