בניה מעל חצר פרטית

שלום! אני גר בבית קרקע בבניין משותף, השכן מולי רוצה להרחיב את ביתו ולהוסיף חדר מעל אחת המרפסות שלי, האם אני רשאי למנוע ממנו לעשות זאת? אם לא? מה אם המרפסת מעל החצר מונעת כניסת אור לבית. האם נחשב כמפריע לשימוש הייעודי של החצר?
ואם אחליט לאפשר לשכן שבונה את המרפסת או החדר מעל המרפסת שלי, האם הוא חייב לשלם לי? וכמה? איך מחשבים?
האם הוא יכול לטעון שאני צריך להתחלק בהוצאות הריצפה (בטענה שהיא לכאורה מהווה גם גג לחצר)?
תודה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שהבניה אכן מפריעה לשימוש של החצר אתה יכול למנוע ממנו מלבנות.

אויר החצר אינו שלך עד לב השמים. כל שיש לך הוא שעבוד שלא למנוע את השימוש של החצר, בלבד. ולכן אינך יכול לדרוש תשלום על בנייה מעל החצר, אלא תשלומי איזון בלבד, ככל שכן אחר.

חצר אינו זקוק לגג ולכן אינך חייב להשתתף בעלויות הבנייה. אבל אם תסגור חדר מתחת לתקרה, תהיה חייב להשתתף בהוצאות.

מקורות:

לעניין חצר פרטית עיין בעלון המשפט גליון 37 עמוד 4.