האם אסור לדחות חתונה ?

שלום וברכה הייתי מעונין לדעת מה המקור לעניין איסור דחיית מועד חתונה ? האם זה מוגבל לזמן מסויים? האם יש הקלות ?

תשובה:

שלום רב,

מהנהג שלא לדחות חתונה הוא ללא הגבלה. כלומר, גם לא לדחות ביום אחד. האם יש הקלות: בודאי שיש זה שיקול שלך, זה רק מנהג שעדיף לא לדחות ולא הלכה מחייבת.

מקורות:

בספר קונטרס תא שמע, שזה הלכות ששמע המחבר ממרן הגר"ח קנייבסקי הביא שם: "שאלתיו האם יש ענין שאחרי שכבר קבעו זמן חתונה ששוב לא לדחות את זמן החתונה אמר לי בחז"ל אין לזה מקור ואיני יודע מקור לזה אך המקור הוא מהחסידים שהחסידים אומרים כן שיש קפידא שלא לדחות".