בירך על השחיטה ונמצאת טריפה

שלום לרבנים,
ידוע שמי שבירך על פרי לאוכלו ונפל מידו ונאבד, ולקח פרי אחר במקום, צריך לחזור ולברך – אז למה לגבי שחיטה שאם אדם שחט בהמה והיא נמצאה טריפה אז לא צריך לברך על שאר הבהמות ?

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

בס' דברי יוסף סי' יט סעיף א עמד על שאלה זו וכתב כמה תשובות מדברי האחרונים: 1. כיון שהשחיטה הואילה להפקיע מידי טומאת נבילה יש לה משמעות והברכה אינה לבטלה. 2. כיון שנהג כפי הדין, קיים מצותו, ומצוה זו אינה בטלה מחמת שהבהמה נמצאת טריפה. 3. באופן הזה תיקנו לברך, ועל דעת כן שיתכן שתמצא טריפה.

בהצלחה