צריכה גבוהה של המים עקב נזילה – על השוכר או על המשכיר?

שאלה:

צריכה משותפת גבוהה (כנראה עקב נזק בצנרת) על השוכר או המשכיר?

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל כותבים בחוזה בחשבונות המים משולמים ע"י השוכר. א"כ חשבון זה גם יש לחייב את השוכר, שהרי הוא התחייב על כך. אולם אם לא נכתב בחוזה כלום אודות חשבונות המים. ומה שהשוכר משלם את המים הוא מצד המנהג שהשוכרים משלמים על המים, במקרה כזה לא ניתן לחייב את השוכר אלא על המים שהשתמש שרק ע"ז יש מנהג מחייב.

מקורות:

ראה בספר משפטיך ליעקב ח"ג סי' כד אות ו'.